Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ida Auken: Eva Kjer Hansen har sminket tal

Fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen misbruger tal om landbrugspakke, mener miljøordfører Ida Auken (R).

Man kan ikke stole på landbrugspakkens tal fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Først fastslog hun, at pakken forbedrede vandmiljøet, men ministeriet indrømmede mandag over for De Konservative og Dansk Folkeparti, at vandmiljøet forringes.

Det siger De Radikales miljøordfører, Ida Auken. Hun kræver sammen med de andre oppositionspartier at få den samme tekniske gennemgang af landbrugspakken, som partierne i blå blok fik mandag.

»Det er snart ikke til at finde ud af, hvad der er op eller ned i denne sag,« siger Ida Auken.

»De fik i ministeriet nogle andre tal end dem, der blev oversendt til Folketinget. De tal viste et lille grønt plus for miljøet, fordi man indregnede en masse ting, der lå uden for pakken.«

»Pakken kan ikke engang gå i plus med disse ting indregnet.«

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov. Han har nu fået "et andet indtryk", end han fik under forhandlingerne om landbrugspakkens gavnlige virkning på miljøet, siger han til Berlingske.

»Derfor vil vi nu overveje, hvad vi skal gøre. Men først skal ministeren have lov at forklare sig,« siger han.

Regeringen oplyser i en oversigt til Folketingets partier, at kvælstof i vandmiljøet reduceres i alle år fra 2016 til 2021. Eva Kjer Hansen har også oplyst, at landbrugspakken gavner miljøet, påpeger Ida Auken.

»Det er meget betænkeligt, at hun lægger årene fra 2013 indtil 2016 sammen. Det er et klart forsøg på at sminke tallene. Jeg har også meget svært ved at forstå, at man kan lægge ting ind i pakken, som ligger udenfor,« siger Ida Auken.

Hun mener med sin fortid som miljøminister, at regeringen også får problemer med danske vandplaner i EU-Kommissionen.

»De vandplaner, jeg sendte af sted, lå ærlig talt på kanten af, hvad EU ville tillade, fordi vi i en årrække var kommet så meget bagud med beskyttelse af vandet. Nu forringer man så markant vandet,« siger Ida Auken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.