Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tredje flygtning får nu midlertidig beskyttelsesstatus

Andelen af flygtninge der i Danmark fik såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus steg markant i 2016.

Andelen af flygtninge, som rammes af de nye regler om såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus, steg i 2016.

Det viser de seneste tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, skriver Information.

I 2015 fik 21 procent af nytilkomne flygtninge, som fik behandlet deres ansøgning efter de nye stramninger, tildelt såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus.

I 2016 gjaldt det 33 procent af de nytilkomne flygtninge.

Det var Thorning-regeringen, der indførte den ny status i 2015. Den stiller de berørte markant dårligere end andre flygtninge.

Siden strammede Venstre-regeringen reglerne. Nu skal berørte flygtninge vente tre år, fra de selv har fået opholdstilladelse, til de kan søge om at få deres familie hertil.

I 2015 fik 1068 flygtninge midlertidig beskyttelsesstatus. Det svarer til hver tiende flygtning det år - men til 21 procent af dem, som fik deres ansøgning behandlet efter Thorning-regeringens stramning. I 2016 var det 2475, svarende til 33 procent.

I samme periode er det samlede antal nytilkomne flygtninge faldet fra knap 11.000 til 7500.

Den midlertidige flygtningestatus gælder flygtninge, som ikke er individuelt forfulgt, men som stadig risikerer dødsstraf, tortur eller anden nedværdigende behandling på grund af en "særlig alvorlig situation i hjemlandet". For eksempel borgerkrig.

Formanden for Foreningen af Udlændingeretsadvokater, Jytte Lindgård, siger om den lange ventetid på familiesammenføring, at "bestemmelsen er urimelig, og jeg mener, at det er konventionsstridigt".

- Det handler ikke kun om de flygtede, men også om børnene, der bliver tilbage og bliver frataget en forælder, siger hun til Information

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm er skeptisk over, om loven lever op til internationale konventioner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.