Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Ugens barometer-tjek

Hurtig optur bliver til hurtig nedtur for de røde

Der er stadig grund til bekymring hos den røde regering trods en større optur i meningsmålingerne sommeren over.

Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses statsminister Helle Thorning-Schmidt og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012).
Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses statsminister Helle Thorning-Schmidt og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012).

Selvom rød blok har oplevet fremgang gennem sommerperioden fortrækker danskerne stadig en blå regering. Det viser Berlingske Barometers senest vægtede gennemsnit.

De røde partier står til at få 45,3% af stemmerne, mens blå blok kan regne med 54,7% af vælgernes opbakning. Det betyder med andre ord, at de røde partier halter efter de blå med 15 mandater. Der skal dog tages forbehold for den statistiske usikkerhed, der betyder, at det vægtede gennemsnit kan variere med 1,3 %. Trods usikkerheden peger fingeren stadig mod blå blok som det kommende flertal i Folketinget.

Folketingets venstrefløj oplevede ellers en markant fremgang, da man i perioden 12. maj til den 29. juni 2014 gik fra 43% til 46.9% af stemmerne. Samme periode løb højrefløjen ind i en negativ sommerperiode, der blandt andet var præget af spekulationer om formandsskifte i Venstre. Opbakningen til blå blok faldt fra 57% til 53,1%, og dermed var der kun en difference på ni mandater mellem de to blokke den 29. juni 2014.

Trods disse op- og nedture for begge blokke er realiteten dog, at hvis Helle Thorning vælger at udskrive valg i dag, står rød blok til at tabe.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.