Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Hovedelementer i Finansloven for 2013

Følgende aftaler er indgået som led i den samlede finanslov for næste år:

Dagpenge: 480 millioner kroner til uddannelse med forsørgelse til dagpengemodtagerne, hvis dagpengeperiode udløber i første halvår af 2013.

Økonomisk kriminalitet: Regeringen og Enhedslisten har indgået en aftale, der sætter hårdere ind over for økonomisk kriminelle fra samfundets pænere lag. Aftalen styrker indsatsen mod konkursryttere, skærper straffen mod kursmanipulation og politiet får mulighed for med kun en retskendelse at jage svindel gennem flere banker.

Kultur: Regeringen og Enhedslisten har indgået en aftale, der giver 20 millioner kroner mere til kulturen. Aftalen opretholder den gratis adgang til Statens Museum for Kunst, forhøjer bevillingen til Fregatten Jylland med 1,7 millioner i forhold til regeringens finanslovsforslag og opretholder støtten til Den Gamle By i Aarhus, Gl. Estrup og Arbejdermuseet på 2012-niveau.

Konkurrencepakke: Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en afgifts- og konkurrencepakke. Pakken betyder, at fedt- og sukkerafgifterne afskaffes, afgiften på elvarme nedsættes og virksomhedernes administrative omkostninger reduceres. Desuden genindføres de særlige skattevilkår for udstationerede medarbejdere. Pengene kommer fra en forhøjelse af bundskatten og en nedsættelse af personfradraget.

Socialpakke: Regeringen og Enhedslisten afsætter 1,1 milliarder kroner over de næste fire år til socialt udsatte. Den største del af pengene går til tilskud til tandlægeregninger for økonomisk svage borgere.

Praktikpladser: Alle partier med undtagelse af Liberal Alliance har indgået en aftale, der skal være med til at løse problemet med manglende praktikpladser og styrke erhvervsuddannelserne. Blandt andet har partierne besluttet at oprette praktikcentre, der har ansvaret for at sammensætte et praktikforløb.

Kriminalforsorgen: Regeringen, de Konservative, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om at tilføre kriminalforsorgen 1,75 milliarder kroner over de næste fire år. Med aftalen oprettes der blandt andet 200 nye fængselspladser, og kursen over for de negativt stærke fanger skærpes.

Social dumping: Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en række initiativer, der skal styrke indsatsen mod social dumping. Blandt andet får Arbejdstilsynet lov til at udskrive bøder på stedet, og Skat får tilført midler, så man kan øge kontrollen med udenlandske virksomheder.

Forskning: Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om fordelingen af 770 millioner kroner til nye initiativer inden for forskning og innovation i 2013.

Satspulje: Alle partier med undtagelse af Enhedslisten, der ikke er en del af satspuljepartierne, er blevet enige om, hvordan satspuljen skal fordeles.

Statsforvaltningerne: Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance har indgået en aftale om en ny struktur for statsforvaltningerne. Formålet er at sikre en samlet og holdbar løsning for statsforvaltningerne, hvor borgerne hurtigere får afgjort sager, og hvor kvaliteten i sagsbehandlingen øges. Den nye struktur løser statsforvaltningernes økonomiske udfordring, der er godt 93 millioner kroner i 2016.

Grøn pakke: Regeringen og Enhedslisten vil bruge 1,7 milliarder kroner på grønne initiativer i forbindelse med næste års finanslov, erfarer TV 2. Pengene skal ifølge TV 2 blandt andet bruges til at elektrificere jernbanen mellem Køge og Næstved, der skal etableres et grønt iværksætterhus og fødevareindustrien får støtte til grøn omstilling.

Fleksjobordning: Initiativer der ventes at føre til etableringen af 13.500 flere fleksjob.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.