Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Holger K. Nielsen: Sætter EFI i drift trods advarsler

Holger K. Nielsen (SF), oktober 2012-december 2013:
Holger K. Nielsen (SF), oktober 2012-december 2013:

Allerede i 2012, mens SFs tidligere formand Holger K. Nielsen var skatteminister, og før EFI blev sat i drift, var der klare indikationer på, at systemet var fyldt med fejl, og at der var masser af forældede gældsposter i den samlede skattegæld.

Bl.a. konkluderede en rapport fra konsulenthuset Globeteam, at der var »risiko for, at væsentlige fejl opdages for sent«. Og PA Consult konstaterede, at det var behæftet med markant risiko« at sætte systemet i drift. Rapporterne blev afleveret til både Skat og departementet. Et internt statusnotat advarede endda dagen inden idriftsættelsen om, at der var »store tekniske udfordringer«, og at EFI kunne »bryde ned« eller ikke ville kunne påbegynde »reel inddrivelse«. Alligevel godkendte SF-ministeren idriftsættelsen af EFI i september 2013.

I løbet af Holger K. Nielsens tid som skatteminister blev hundredvis af medarbejdere i Skat fyret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.