Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Holger K.: Det ser godt ud

Regeringen og Enhedslisten er gået til den formentlig sidste forhandling om næste års finanslov. Skatteminister Holger K. Nielsen forventer, at en aftale snart er på plads.

Slutspillet om Finansloven for 2013 er i gang. Regeringen og Enhedslisten sidder søndag formiddag til forhandlinger i Finansministeriet, og det ventes, at de kan præsentere en aftale i løbet af få timer.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) udtrykte optimisme på vej ind til forhandlingsbordet.

- Det ser godt ud, sagde han til de forsamlede pressefolk.

Under søndagens mødes skal der blandt andet forhandles om hjælpen til de langtidsledige, der står til at mærke konsekvensen af de nye dagpengeregler og miste deres ydelse i løbet af det kommende år.

Enhedslisten har indset, at de nye dagpengeregler med en kortere dagpengeperiode og en længere optjeningsperiode ikke kan rokkes ved i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

I stedet forsøger parterne at blive enige om en særlig ydelse for de udfaldstruede ledige, som svarer til en kontanthjælp. De udfaldstruede bliver tilbudt ydelsen i et halvt år, mod at de er aktivt jobsøgende og tager 10 ugers efteruddannelse, som skal være godkendt af en sagsbehandler som opkvalificerende.

Enhedslistens forhandlergruppe er gået til forhandlinger med regeringen med et mandat fra partiets hovedbestyrelse. Derfor forventes det, at der kan præsenteres en endelig aftale, når parterne i Finansministeriet er blevet enige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.