Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Holger K. afviser snak om ny SF-linje

Annette Vilhelmsen har afløst Villy Søvndal, og Matthias Tesfaye har forladt sin post på grund af kursen. Men der er ingen ændringer i den politiske linje, lyder det fra skatteminister Holger K. Nielsen.

Skatteminister Holger K. Nielsen
Skatteminister Holger K. Nielsen

SF har den samme politiske linje i dag, som da Villy Søvndal (SF) var formand for partiet.

Det siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der kalder snakken om, at partiet med Annette Vilhelmsen (SF) som formand har taget en politisk drejning, »stærkt overdrevet«.

- Der er ikke nogen forskel, siger Holger K. Nielsen, der efter formandsvalget i SF blev sat ind som skatteminister i stedet for Thor Möger Pedersen (SF).Så det er den samme linje, som da Villy Søvndal stod i spidsen?

- Ja, det mener jeg selv, det er. Jeg kan ikke se nogen forskel. Jeg støttede også Villy kraftigt, så jeg mener, det er overdrevet.

SFs ene næstformand, Mattias Tesfaye, har ellers forladt sin post som en konsekvens af den ny ledelse og den kurs, de udstikker.

- Holger K. Nielsen og Annette Vilhelmsen udgør nu partiets topledelse. Og de har et klart mandat til at gennemføre den politik, formandsvalget blev vundet på, skrev han i forbindelse med sin afgang på Facebook.

Men Holger K. Nielsen ser ingen forskel nu fra tidligere.

- Jeg ved ikke, om han overdriver, men jeg synes ikke, der er en forskel på linjen, siger han.

Mens Mattias Tesfaye under formandsvalget støttede sundhedsminister Astrid Krag (SF), gav Holger K. Nielsen sin opbakning til Annette Vilhelmsen, der endte med at løbe med formandsposten.

Ny næstformand i SF er blevet den 27-årige Peter Westermann, der sidder i partiets landsledelse, og som under formandskampen arbejdede tæt sammen med Annette Vilhelmsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks