Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjort: Formålsløst at bede Rusland stå skoleret efter hacking

Rusland vil aldrig indrømme forsøg på at undergrave Vesten og demokratiske institutioner, siger minister.

Det er fremgangsmåden, der gør, at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) mistænker Rusland for at stå bag hacking af Forsvarets ansatte.

Det siger forsvarsministeren på et samråd i Folketingets Forsvarsudvalg.

- Russernes cyberkampagner er i stigende grad blevet et centralt element i en meget bekymrende udvikling. Ruslands adfærd viser nemlig, at deres hacking ikke kun finder sted med et efterretningsmæssigt formål.

- Hacking og oplysninger opnået via hacking bruges til aktivt at undergrave vestlige samfund og demokratiske institutioner gennem påvirkning og misinformationskampagner, siger ministeren.

Forsvaret skiftede ikke kodeord, da det blev opdaget, at det var lykkedes hackere at trænge ind i dets mailsystem.

Dermed kunne hackerne fortsætte med at tømme Forsvarets ansattes mailbokse. Det fremgik for nylig af en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Hackerne fik dog ikke adgang til fortrolige oplysninger. Ifølge en rapport er det angrebne mailsystem "ikkeklassificeret".

Alligevel udgør hackerangrebet en sikkerhedsrisiko, er vurderingen.

Anklagen mod Rusland sker på baggrund af en konkret vurdering. Men russerne afviser, at der skulle have fundet et angreb sted.

Det giver forsvarsministeren dog ikke meget for.

- Jeg gør mig ingen illusioner om, at russerne indrømmer angrebet. Det gør de jo aldrig, og jeg ser ikke noget formål med en diplomatisk reaktion. Men jeg synes, det er vigtigt at få truslerne frem i lyset, siger forsvarsministeren.

Cybersikkerhed bliver en del af det kommende forsvarsforlig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.