Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjørring sagsøger staten i sag om udligningssystem

Borgmester Arne Boelt (S) fra Hjørring lægger sag an mod staten for fejl i 2014 i udligningssystemet.

Hjørring Kommune, vejskilt ved landevej
Hjørring Kommune, vejskilt ved landevej

Hjørring Kommune sagsøger staten på baggrund af fejl i udligningssystemet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Vi vil prøve sagen af, lyder det fra borgmester Arne Boelt (S).

»Kan det virkelig være rigtigt, at når der er gjort opmærksom på en fejl over for en minister, at det så ikke bliver rettet op,« siger han til avisen.

Han henviser til at Økonomi- og Indenrigsministeriet i 2014 blev gjort opmærksom på, at manglende oplysninger om udlændingenes uddannelse kostede hundredvis af millioner i provinsen.

Borgmesteren har længe pønset på at lægge sag an. Men den udslagsgivende faktor var torsdagens aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen.

Her skal staten over to år i en overgangsordning give kommuner lige så mange penge, som de skal sende til andre kommuner i ekstra udligning.

»Det er en våd klud i ansigtet. Vi får ikke nogen kompensation, men det gør kommuner, som i årevis har fået penge, de ikke skulle have haft,« siger Arne Boelt.

Finansminister Kristian Jensen (V) tager nyheden om erstatningskravet med ro.

»Det er et retssamfund, vi lever i. Hvis nogen mener, at de skal anlægge en retssag, så er det dét, de gør,« siger han til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.