Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjernespecialister advarer politikere: Umodne elever tabes med karakterkrav

Drenges hjerner er længere tid om at modnes end pigers, og det kan spille ind på karaktererne i folkeskolen. Hjernespecialister råder derfor politikerne til at tænke sig grundigt om, inden der indføres karakterkrav på gymnasierne.

Drenges hjerner modnes et til to år senere end pigers, og derfor råder hjernespecialister nu politikere til at tænke sig grundigt om, inden de indfører karakterkrav på gymnasiale uddannelser.

Forskellen på drenge- og pigehjerner kan nemlig spille ind på karaktererne i folkeskolen, og hvis karakterkravet indføres, kan det betyde, at kvikke elever bliver afskåret fra gymnasiet, skriver Politiken.

Ann Elisabeth Knudsen, som er forsker i neuropsykologi og gennem en årrække blandt andet har arbejdet med læring hos drenge og piger, er en af de specialister, der mener, at karakterkravet kan have konsekvenser.

»Nogle af drengene vil blive forhindret i at komme i gymnasiet, fordi de har fået lavere karakterer end pigerne, selv om de har potentiale til at klare sig godt,« siger hun til Politiken.

Derfor mener hun, at et eventuelt karakterkrav skal suppleres af en samtale.

På gymnasierne har man også erfaring med de kønsmæssige forskelle på eleverne, når de starter i gymnasiet, og derfor kalder formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, karakterkrav som eneste adgangskrav for »snæversynet«.

Politikerne på Christiansborg forhandler i disse dage om adgangskrav til gymnasierne forud for en kommende gymnasiereform. Undervisningsminister Christine Antorini (S) går ind for et karakterkrav på 02, men finder et for højt krav »problematisk«, mens Venstre har spillet ud med et adgangskrav på 4.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.