Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemsendte skattechefer truer med at gå til vagthund

Tre hjemsendte medarbejdere sættes i forbindelse med ansvaret for kæmpe svindelsag om udbytteskat.

Tre hjemsendte skattechefer føler sig uretfærdigt behandlet i en milliardsag om udbytteskat.

De truer nu med at gå til Folketingets Ombudsmand og i sidste ende Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvis de skal forhøres bag lukkede døre.

Det skriver deres fagforbund i en pressemeddelelse.

- Advokaterne henviser til, at lukkethed i en proces mod de impliceredes ønske ikke hører til i en demokratisk retsstat.

- Tilsidesættelse af ønske om åbenhed bør kun ske, hvis der er tale om oplysninger til skade for rigets sikkerhed eller lignende alvorlige forhold, lyder det fra Dansk Told og Skatteforbund.

De tre medarbejdere har før bedt skatteminister Karsten Lauritzen (V) om at se bort fra reglerne om, at tjenstlige forhør foregår bag lukkede døre.

Det er regler, som er lavet for at beskytte tjenestemændene selv.

Tidligere tirsdag truede en af cheferne, som er udpeget som en af de hovedansvarlige, med at gå til pressen, hvis afhøringen skulle foregå bag lukkede døre.

De tre skattechefer blev sidste år sendt hjem efter afsløringen af skandalesagen om svindlen med udbytteskat, hvor staten blev snydt for mindst 9,1 milliarder kroner.

Statsrevisorerne har udtrykt skarp kritik af både departementet i Skatteministeriet og den øverste ledelse i Skat.

Men skatteministeren har indtil nu fastholdt, at de tre hjemsendte medarbejdere har det konkrete ansvar.

Skat anmeldte i august sidste år formodet svindel med refusion af udbytteskat på 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Beløbet blev senere øget til 9,1 milliarder kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.