Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemsendt skattechef holder fast i håbet om åben høring

Ifølge skatteministeren vil tjenesteligt forhør af hjemsendte skattechefer nok blive holdt for lukkede døre.

København. Det vil være en styrkelse af retssikkerheden, hvis et tjenesteligt forhør af tre skattechefer i forbindelse med skandalen om udbytteskat holdes for åbne døre.

Sådan lyder det fra advokat Jacob Aaes, som repræsenterer Skats hjemsendte inddrivelsesdirektør, Jens Sørensen.

Lørdag meddelte skatteminister Karsten Lauritzen (V), at forhøret sandsynligvis vil holdes for lukkede døre af hensyn til Bagmandspolitiets efterforskning af sagen.

- Jeg opfatter det ikke som en definitiv beslutning, der kommer her. Det er en foreløbig holdningstilkendegivelse, lyder det fra advokaten, som ønsker fuld offentlighed om sagen.

Han påpeger, at der er tale om et meget komplekst sagsforløb, som har involveret fire resortområder i Skat samt Skatteministeriets departement.

- Og derfor har offentligheden og vores klienter en klar retssikkerhedsmæssig interesse i at få indblik i det her forløb ved også at høre, hvad der bliver lagt frem under sagen, siger Jacob Aaes.

Han glæder sig over, at ministerens eneste betænkelighed ved at lukke dørene til forhøret er hensynet til Bagmandspolitiets efterforskning.

- Det mener vi nok, at man kunne løse, også under en offentlig høring, lyder det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.