Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemmeværnet har allerede hjulpet politiet ved grænsen

Med to Britten-Norman-fly har Hjemmeværnet assisteret politiet ved den dansk/tyske grænse.

Hjemmeværnet skal aflaste politiet med den midlertidige grænsekontrol. Forslaget forventes fremlagt af regeringen tirsdag.
Hjemmeværnet skal aflaste politiet med den midlertidige grænsekontrol. Forslaget forventes fremlagt af regeringen tirsdag.

København: Politiet skal aflastes i forbindelse med grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse. Forslaget vil regeringen ifølge Berlingske præsentere tirsdag.

Men rent faktisk har Hjemmeværnet allerede de seneste måneder hjulpet politiet ved grænsen. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er ifølge avisen sket med værnets to nyerhvervede fly, der er udstyret med avancerede infrarøde overvågningskameraer.

To Britten-Norman-fly har fløjet flere operationer i grænseområdet i Sønderjylland, oplyser chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Bernt B. Christiansen.

- Vi kan både om dagen og om natten skabe et overblik fra luften af, hvad der foregår på jorden, og det kan bruges i mange sammenhænge, siger Bernt B. Christiansen til Jyllands-Posten.

- Flyene kan for eksempel bruges til eftersøgning af personer. Det infrarøde kamera kan se varme kroppe. Det kan være fru Pedersen, der er blevet væk i et skovområde, eller personer, der bevæger sig i et grænseområde, siger han.

Ifølge politiet har de varmesøgende kameraer endnu ikke afsløret illegale grænsekrydsere.

Flyene blev først taget i brug i januar, og Flyverhjemmeværnet er snart klar med et døgnberedskab. Flyene er bemandet med frivillige civile piloter, heriblandt piloter fra SAS.

Hjemmeværnets civile chef, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), glæder sig over, at de nye fly hjælper politiet.

- Lige så snart vi havde fået de nye fly, kom der efterspørgsel på, om vi kunne hjælpe med at overvåge grænsen. Overvågningen er guld værd for politiet, siger Bjarne Laustsen.

Hvad regeringen tirsdag vil foreslå i forhold til at sende hjemmeværnsfolk til den tyske grænse, vides endnu ikke.

Der vil formentlig være tale om, at Hjemmeværnet skal yde såkaldt almindelig hjælp, hvilket betyder, at hjemmeværnsfolkene ikke vil være bevæbnede.

Justitsminister Søren Pind (V) har søndag ikke ønsket at kommentere sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.