Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemløs om ny tiggeri-lov: Den gør folk kriminelle

- Man bygger kriminaliteten op i stedet for at bryde den ned, siger hjemløs om regeringens nye tiggeri-lov.

Nørrebro torsdag morgen d. 1. juni 2017. En roma har fyldt sin klapvogn med tomme dåser og trækker afsted, hen over Dronning Louises bro. En ny lov, den såkaldte »romalov«, beskyldes nu for at »opbygge kriminalitet« istedet for at »forebygge den«  (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)
Nørrebro torsdag morgen d. 1. juni 2017. En roma har fyldt sin klapvogn med tomme dåser og trækker afsted, hen over Dronning Louises bro. En ny lov, den såkaldte »romalov«, beskyldes nu for at »opbygge kriminalitet« istedet for at »forebygge den«  (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

Udenlandske hjemløse - heriblandt romaer - har skabt debat og beskyldes for at skabe utryghed i København og bruge gaden som toilet.

Det har fået regeringen til at ville dæmme op for uroen med de udenlandske hjemløse med en lovstramning.

Onsdag skal Folketinget stemme om forslaget, der vil hæve straffen for "utryghedsskabende tiggeri" fra syv dages betinget fængsel til 14 dages ubetinget fængsel for tiggeri på gågader, stationer eller i offentlig transport.

Regeringen er på forhånd sikret flertal med Dansk Folkeparti.

De hjemløse frygter, at loven kommer til at ramme de forkerte personer. Eksempelvis de hjemløse, der ikke får penge fra det offentlige og derfor bliver nødt til at tigge på gaden.

Det siger Marlene Malle Granild. Hun er hjemløs og næstformand i foreningen Hjemløse til Hjemløse, der hjælper Københavns hjemløse på forskellige måder.

- Man gør folk kriminelle ved at lave denne lov. Man bygger kriminaliteten op i stedet for at bryde den ned, siger hun.

Marlene Malle Granild er del af en gruppe på cirka ti hjemløse, der i nu 17 dage har ligget samlet i en lejr på Christianshavns torv i København i en fredelig demonstration.

Den fredelige demonstration skal gøre samfundet og især myndighederne opmærksomme på, at det ikke kun er udenlandske hjemløse, der bor og sover på gaden.

Marlene Malle Granild mener, at man vil kunne løse nogle af de hjemløses problemer ved at sikre dem en mere stabil hverdag.

Formålet er således at få myndighederne til at finde et sted, hvor de hjemløse kan bo, leve og arbejde på lang sigt.

- Giv os en god grund til ikke at være her.

- Man bliver nødt til at sørge for, at få os væk fra vejene. Vi har rigtig svært ved at komme væk herfra, siger Marlene Malle Granild.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.