Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Historisk stor EU-donation skal hjælpe i Syriens nabolande

Røde Kors har fået 367 millioner kroner fra EU til at hjælpe Syriens nærområder med flygtningestrømmen.

De to drenge bor i en mindre flygtningelejr ved byen Zahle i Bekardalen i Libanon (arkivfoto). Scanpix/Heine A Pedersen
De to drenge bor i en mindre flygtningelejr ved byen Zahle i Bekardalen i Libanon (arkivfoto). Scanpix/Heine A Pedersen

København. Syriens nabolande er tynget af de millioner af flygtninge, som forsøger at undslippe krigens rædsler i det borgerkrigsramte land.

Derfor er det tiltrængt hjælp til de nærområder, som er på sammenbruddets rand, som EU har givet i form af en historisk stor donation til Røde Kors. Det fortæller generalsekretær i Røde Kors Danmark Anders Ladekarl.

- 80 procent af alle flygtninge fra Syrien befinder sig i et naboland, og de lande er hårdt ramt både på deres sundhedsvæsen, deres skoler og deres infrastruktur, siger han.

Bevillingen er på 367 millioner kroner og er desuden den største donation, Røde Kors nogensinde har fået til sit internationale arbejde.

- Donationen kan være med til at løfte byrden bare en lille smule, så det bliver lettere for de lande at kunne huse så mange flygtninge, siger Anders Ladekarl.

Pengene skal blandt andet bruges til at oprette klinikker og sundhedshjælp og til investeringer i små virksomheder.

Derudover skal de syriske flygtninge trænes, så de fremover vil kunne tage små job, starte små virksomheder og på sigt blive selvforsørgende.

Bevillingen skal altså både give syrerne adgang til hygiejneartikler og mad på bordet.

- Der er ingen udsigt til, at krisen slutter lige med det samme. Så jo bedre de kan klare sig, jo mindre bliver behovet for hjælp på længere sigt, siger Ladekarl.

Pengene ikke er til Røde Kors i Danmark alene. Projektet er et stort samarbejde mellem i alt 15 Røde Kors-selskaber, så en stor del af pengene sendes videre til dem ude i felten i nærområderne.

Det er dog Røde Kors i Danmark, der har forhandlet med EU på vegne af alle parterne, og projektet ledes og koordineres overordnet fra Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.