Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Historierne og livebloggen fra dagen derpå

Politiko.dk har fulgt dagen efter valget minut for minut. Hvem kom ind, hvad sagde politikerne i dag, og hvad skete der på de sociale medier? Du får det hele her.

Dagen derpå er næsten overstået, og Politiko.dk har dagens vigtigste historier til dig lige her:

Mange af de store røg ud i jordskred

Valget blev et moderne jordskred, hvor etablerede partier som Venstre, Radikale og SF mistede markante profiler.
En af dem var socialminister Manu Sareen, der nu trækker sig helt fra politik.

Også By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen og Miljø- og Energiminister Rasmus Helveg Petersen fik ikke stemmer nok til at fortsætte som folketingsmedlemmer.

LA tvinger Løkke til at gå efter regering med alle fire partier

Det er på grund af Liberal Alliance, at V-formand Lars Løkke Rasmussen nu er tvunget til at forsøge at danne en flertalsregering bestående af alle de borgerlige partier.

Anders Samuelsen (LA) har nemlig indstillet til Dronningen, at »det overlades Venstres formand Lars Løkke Rasmussen at lede forhandlingerne om dannelsen af en borgerlig flertalsregering bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance«.

Thulesen Dahl tvivler på blå flertalsregering

Det var Liberal Alliances ønske, at Venstre-formanden indledningsvist skal starte med at sondere muligheden for, at de fire blå partier kan danne en flertalsregering på 90 mandater.

Men Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), såede fredag tvivl om den øvelse.

»Lars Løkke Rasmussen har fået det mandat af Dronningen, at han skal se mulighederne for en flertalsregering. Det anser jeg ikke for en særlig stor sansynlighed,« siger han til TV 2 News.

 

YAHYA HASSAN KOM IKKE IND

 

HAN FIK UNDER 1.000 STEMMER, OG DET VAR ALTSÅ IKKE NOK FOR DIGTEREN OG SAMFUNDSDEBATTØREN

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.