Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hillary Clinton takker USAs gode ven - os

Danmarks rolle som international frontløber er vigtig, erklærer Hillary Clinton, der er i Danmark for at sige tak for indsatsen til sine nære allierede.

USA's udenrigsminister Hillary Clinton mødes med statsminister Helle Thorning-Schmidt (th) på hendes kontor i Statsministeriet torsdag d.31.maj 2012. Hillary Clinton, er på officielt besøg i København i dag. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
USA's udenrigsminister Hillary Clinton mødes med statsminister Helle Thorning-Schmidt (th) på hendes kontor i Statsministeriet torsdag d.31.maj 2012. Hillary Clinton, er på officielt besøg i København i dag. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Hvis der er to lande, der går hånd i hånd på den internationale scene, er det Danmark og USA. Trods diverse regeringsskift fastholder de to lande et tæt parløb, og det blev der kvitteret for, da den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, torsdag aflagde visit hos Helle Thorning-Schmidt (S) i Statsministeriet.

- Det er en ære for mig at være her. Vi har et tæt samarbejde, og Danmark spiller en vigtig rolle som international frontløber på en række områder, så derfor kommer jeg først og fremmest for at sige tak, lød det fra Clinton.

- Nogle gange glemmer man, at dem, man altid kan stole på, fortjener at blive takket, så på vegne af mit land og min regering vil jeg takke dig og den danske befolkning, sagde udenrigsministeren til Helle Thorning-Schmidt.

Stærke bånd

Den danske statsminister kvitterede med at bekræfte, at båndene mellem Danmark og USA er stærke.

- Vores lande deler vigtige kerneværdier, og vi er nære allierede, fastslog Thorning-Schmidt, inden de to politikere gik i enerum for at drøfte situationen i Afghanistan, den europæiske økonomi samt det grønne partnerskab mellem USA og Danmark, der bliver lanceret under Hillary Clintons besøg i Danmark.

Danmark er første stop på udenrigsministerens rundrejse, der går videre til Norge, Sverige, Kaukasus-landene og Tyrkiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.