Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Heuniche: Handling, Thulesen Dahl

DF-leder Kristian Thulesen Dahl er åben overfor et større samarbejde mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. S-ordfører Magnus Heunicke mangler at se handling bag ordene og afviser, at Socialdemokraterne er berøringsangste.

Magnus Heunicke efterlyser handling fra Kristian Thulesen Dahl.
Magnus Heunicke efterlyser handling fra Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti ønsker Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), som ny statsminister, men på længere sigt vil et samarbejde med Socialdemokraterne være lige så naturligt, siger Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl (DF), til Radio24syv. Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), påpeger, at DF har forpasset mange muligheder for aftaler om velfærd med regeringen.

»Når jeg hører, hvad Kristian Thulesen Dahl har sagt om hans ønsker for velfærdssamfundet - ikke mindst efter valget i 2011 - så havde jeg forventet, at han havde lavet flere aftaler med regeringen. Desværre viser det sig ofte, at det er en tynd omgang med Kristian Thulesen Dahl, når det kommer til stykket,« siger Magnus Heunicke og uddyber:

»Det så man senest ved finanslovforhandlingerne, hvor vi havde en milliard kroner liggende på bordet til de ældre, men Kristian Thulesen Dahl gad ikke engang at møde op til forhandlingerne.«

DF-lederen siger imidlertid til Radio24syv, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti »bør se meget ens på tingene på social, sundheds- og velfærdsområdet«, men at Socialdemokraterne skal bevæge sig, når det gælder værdispørgsmål og udlændinge- og retspolitik. Sker det, kan de to partier arbejde tættere sammen, lyder det.

Men Magnus Heunicke understreger, at regeringen har givet Dansk Folkeparti flere oplagte muligheder for at indgå i aftaler, og at DF ofte ikke vil noget i praksis.

»Vi vil blive ved med at teste Kristian Thulesen Dahl på, om han nu også vil lade ord følge af handling. Men vi mangler at se noget fra Dansk Folkeparti i praksis, og Thulesen Dahl skylder os samtidig et svar på, hvorfor han har som hovedmærkesag, at Lars Løkke Rasmussen skal være statsminister med alt, hvad det indebærer af nulvækst og nedskæringer,« siger Heunicke.

Han understreger, at det manglende samarbejde med S og DF ikke handler om berøringsangst fra Socialdemokraterne, som ellers ofte har lagt kraftig afstand til Dansk Folkeparti.

»Der er ingen berøringsangst her, og vi forhandler jo også i øjeblikket om Togfonden med Dansk Folkeparti. Men vi vil ikke lade vores politik diktere af Dansk Folkeparti,« siger S-ordføreren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.