Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her kommer havvindmøllerne

Partierne bag energiforliget er enige om at gennemføre udbud af kystnære havvindmøller i seks områder på havet.

Her ses Dongs nye havvindmøllepark i Kattegat ved Anholt med over 100 møller.
Her ses Dongs nye havvindmøllepark i Kattegat ved Anholt med over 100 møller.

I områderne Bornholm, Smålandsfarvandet, Sejerø Bugt, Sæby, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord vil der blive gennemført udbud af de 500 MW kystnære havvindmøller, der blev besluttet i energiaftalen. Det oplyser klima-, energi- og bygningsministeriet.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) har været i dialog med borgmestrene i kommunerne i de otte områder, hvor der er bedst samfundsøkonomi i at stille kystnære havvindmøller op. Ved seks at områderne var der kommunal opbakning, oplyser ministeriet.

- Jeg er meget tilfreds med den store lokale opbakning fra de udvalgte områder og også glad for, at så mange lokale borgere og virksomheder får mulighed for at blive medejere af de nye kystmøller. Næste skridt bliver at få gennemført udbud i områderne, som kan sikre, at udbygningen sker så billigt som muligt for elforbrugerne, lyder det fra Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

Det er regeringen, der er blevet enig med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og de Konservative om, at der skal gennemføres udbud af udbud af 450 MW produktionsmøller i de udpegede områder, mens 50 MW bliver forsøgsmøller.

Havvindmølleparkerne skal som udgangspunkt placeres mindst fire kilometer fra kysten. De skal være klar til at producere senest i 2020 og vil ifølge ministeriet samlet producere strøm nok til en halv million husstandes elforbrug.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.