Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er top 20 over kommunernes største stemmeslugere: De hedder hverken Jacob Bundsgaard eller Frank Jensen

De personlige stemmer er talt op, og Aarhus-borgmesteren Jacob Bundsgaard blev erklæret for valgets store stemmevinder. Men kigger man på kandidaternes stemmeandel i deres egen kommune, ser billedet anderledes ud. Og her er Aarhuskongen ikke at finde på top 20.

Hverken Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) eller Københavns Frank Jensen (S) er de store stemmeslugere, hvis man kigger på deres stemmeandel i landets to største kommuner.
Hverken Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) eller Københavns Frank Jensen (S) er de store stemmeslugere, hvis man kigger på deres stemmeandel i landets to største kommuner.

Onsdag aften blev kandidaternes personlige stemmer til kommunalvalget talt sammen.

Her blev Aarhus- borgmesteren Jacob Bundsgaard (S), med hele 39.237 personlige stemmer, kåret som Aarhuskongen med den store personlige appel.

9.000 stemmer længere nede ad listen kunne man som den næste finde Københavns Frank Jensen (S), der kan se frem til fire år mere på overborgmesterposten.

Men ligesom der er forskel på mennesker, er der forskel på landets kommuner. Og ser man på forholdet mellem indbyggertal og de enkelte kandidaters stemmeresultat, tegner der sig et andet billede.

Faktisk er hverken Jacob Bundsgaard eller Frank Jensen i den forstand valget store sejrherre.

Derimod har Danmark en stemmedronning. Hun hedder Birgit S. Hansen (S), og med 14.862 personlig stemmer i Frederikshavn har hun fået hele 42,8 pct. af kommunens stemmer.

Dernæst optræder to konservative kanoner på listen. Gentoftes Hans Toft har fået 36,9 pct. af kommunens stemmer, mens Michael Ziegler har fået 36,2 pct. af stemmerne i Høje-Taastrup.

På top 20-listen over stemmeslugere baseret på stemmeandelen, kan man finde tolv socialdemokrater, tre konservative, fire Venstre-mænd og en enkelt SF’er i form af Tonni Hansen på Langeland.

Her er valgets top tyve stemmeslugere:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.