Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er regeringens vækstpakke

Regeringen vil bruge ti mia. kr. på at skabe vækst. Blandt andet skal efterlønnensbidraget udbetales. Pressemøde kl. 12.00.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lars Barfoed (K) fremlægger regeringens vækstpakke.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lars Barfoed (K) fremlægger regeringens vækstpakke.

Regeringen er klar til at bruge 10 mia. kr. på at skabe vækst i dansk økonomi, skriver dr.dk. Det er i dag klokken 12.00, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Justitsminister Lars Barfoed (K) fremlægger den ventede vækstplan, som bl.a skal stimulere boligmarkedet. 

Ifølge DR vil regeringen fremrykke offentlige investeringer, særligt i veje og andre trafikanlæg - det ventes at koste omkring seks milliarder kroner. Det er en medicin, som Socialdemokraterne og SF længe har talt for at ordinere. 

Efterlønnen i spil

Derudover vil regeringen ætte gang i det private forbrug ved at udbetale efterlønsbidraget 1. januar, erfarer Ritzau. Samtidig skal boligmarkedet tøs op med en vækstpakke til boligejerne. Og for at skabe både vækst og arbejdspladser, skal der være bedre vilkår for iværksættere.

Endelig vil regeringen i sin nye vækstplan "Holdbar vækst" prøve at få flere langtidsledige i arbejde. Derfor skal de ifølge oplysninger til DR Nyheder have løntilskud, hvis de finder beskæftigelse efter halvandet års ledighed. 

Boligpakken var sluppet ud

Det er allerede kommet frem, at statsminister Lars Løkke Rasmussen og co. vil gøre det mere attraktivt at købe en bolig ved at fjerne en række skatter og afgifter. Blandt andet vil pakken åbne op for en fritagelse af ejendomsværdibeskatningen, en suspendering af tinglysningsafgiften og en fritagelse for betaling af kommunalt grundskyld frem til 1. januar 2013 for alle boliger, der er købt efter 1. september i år. Tilsammen vil de tiltag ifølge Venstres beregninger betyde, at nye boligejere kommer til at spare 23.400 kroner ved køb af en bolig til en værdi af 2 mio. kroner.

Til sammenligning foreslår Socialdemokraterne og SF at mindske stempelafgiften og boligskatten i håb om at sætte gang i boligmarkedet. Dermed minder oppositionens og regeringens udspil om hinanden. S og SF opfordrer derfor til et nationalt kompromis, mens regeringen afviser en fælles aftale på tværs af fløjene. I dagens Berlingske fremlægger S og SF desuden et nyt udspil, der også skal gøre det billigere at købe en andelsbolig. Et forslag, som regeringen afviser blankt.

Se hele regeringens vækstpakke "Holdbar vækst".

Læs også kronikken: Vækstpakke med perspektiv

Følg pressemødet live på b.dk fra 12.00.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.