Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta: DF og ytringsfriheden

Her blæser DF til forsvar for ytringsfriheden

For Dansk Folkeparti er ytringsfriheden en af de vigtigste værdier at værne om. Men hvis du kritiserer partiet offentligt, er du ikke velkommen som medlem. Læs fire eksempler på DF-toppens forsvar for ytringsfriheden her.

Du skal kunne krænke Profeten Muhammed.

Du skal kunne tegne og sige, hvad du vil - så længe det ikke bryder med straffelovens paragraffer.

Og hvis du vil gøre grin med en religion, skal det stå dig frit for.

Dansk Folkeparti er blandt bannerførerne herhjemme, når det kommer til forsvaret af ytringsfriheden.

Men som Berlingske og Politiko.dk fredag skriver, bliver ytringsfriheden ikke bifaldet, hvis de kritiske røster er vendt mod DF selv. Medlemmer må som hovedregel ikke kritisere den førte politik, og vil du gerne være medlem af partiet, kan tidligere kritik blive en endegyldig stopklods.

Politiko.dk har fundet en række eksempler, hvor toppen af Dansk Folkeparti står op for ytringsfriheden.

Søren Espersen, 14. januar 2014, Jyllands-Posten
»I vort herlige land må man trykke, hvad man vil. Ingen statsmagt med skråremme kommer brasende ind på redaktionerne – hverken med henblik på at øve forhåndscensur eller for at straffe for noget, der har været bragt«.

Kristian Thulesen Dahl, 12. januar 2014, Facebook
»Vi skal som samfund sige klart fra over for dem, der vil knægte ytringsfriheden.«

Pia Kjærsgaard, 7. januar 2014, Facebook
»De feje politikere og ambassadører talte om, ”ytringsfrihed med omtanke”, og at man ikke må ”krænke” andre. Men handler humor og satire ikke netop om at krænke? Uden denne ret kan ytringsfriheden slet ikke eksistere. Der kan slet ikke trækkes nogen ”streg” for ytringsfriheden – kun når den misbruges til at opfordre til vold som i Grimhøjmoskéen i Aarhus.«

Peter Skaarup, 20. september 2011, Politiken
»Vi vil forsvare ytringsfriheden til vores dødsdag, og jeg mener også, der skal være rigtig vide rammer for at sige, hvad man mener.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.