Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Henrik Sass Larsen ny statsrevisor

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen afløser kulturordfører Mogens Jensen som statsrevisor.

S-gruppeformand Henrik Sass Larsen er ny statsrevisor.
S-gruppeformand Henrik Sass Larsen er ny statsrevisor.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) bliver ny statsrevisor for regeringspartiet. Det bekræfter souschef i statsrevisorernes sekretariat Jens Frederik Rasmussen over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Han er statsrevisor nu, og Mogens Jensen er fratrådt,« siger han og henviser til, at Henrik Sass Larsen blev udpeget i folketingssalen onsdag.

Henrik Sass Larsen afløser den socialdemokratiske kulturordfører Mogens Jensen (S), som han også afløste som gruppeformand sidste år.

Henrik Sass Larsen vil tage del i det første møde med de øvrige fem statsrevisorer 22. maj.

Statsrevisorerne kontrollerer statens regnskaber sammen med Rigsrevisionen, der udarbejder notater og beretninger. Statsrevisorerne fremlægger omkring 18-20 årlige beretninger for folketinget.

For uden Henrik Sass Larsen er de nuværende revisorer formand Peder Larsen (SF), næstformand Henrik Thorup (DF), Helge Adam Møller (K), Kristian Jensen (V) og Klaus Frandsen (R).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.