Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hemmeligt notat tændte advarselslamper

Under behandlingen af Thornings og Kinnocks skattesag kom det frem, at Thorning tidligere har været i skattemyndighedernes søgelys. Nogen gik og blandede sig, siger skattedirektør.

Skattesagen fra 2010 var ikke første gang, Skat interesserede sig for Helle Thorning-Schmidts skatteforhold.

Tilbage i 1999 undersøgte man, om den daværende LO-konsulent var skattepligtig i Danmark og kom frem til, at det ikke var tilfældet.

Den hidtil ukendte oplysning blev forelagt direktør Lisbeth Rasmussen fra Skat København, da hun stod i spidsen for udredningen af parrets skattesag i 2010.

- Ivar Nordland (fagdirektør i Skatteministeriet, red.) kunne oplyse mig om, at der i gamle arkiver lå et notat, der viste, at man tidligere havde forholdt sig til hende (Thorning, red.), fortalte Lisbeth Rasmussen under afhøringen.

Her understregede hun også, at sagsbehandlerne ikke tog den hidtil ukendte oplysning med i vurderingen af den nye skattesag.

- Vi forholdt os til hendes ægtefælle, og derfor er der elementer, hvor vi har foretaget et fravalg - en sagstilskæring, sagde Lisbeth Rasmussen.

Men lanceringen af det gamle notat tændte advarselslamperne for hende.

- Det tydede på, at der var nogen, der sådan gik og småblandede sig, sagde Lisbeth Rasmussen.

Oplysningen om notatet var tæt på at få Skattesagskommissionen til at smide de tilstedeværende reportere på porten, da Lisbeth Rasmussen ifølge sin advokat ville bryde sin tavshedspligt ved at fortælle om det. Det vurderede kommissionen imidlertid ikke var tilfældet.

Dørene vil dog blive lukket, når Lisbeth Rasmussen skal fortælle om en samtale, hun havde med Helle Thorning-Schmidts tidligere rådgiver, den nuværende finansminister, Bjarne Corydon (S).

Spørgsmålet om dørlukningen blev diskuteret bag lukkede døre, derfor kendes emnet for samtalen mellem Corydon og Rasmussen ikke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.