Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Helsingør inddriver selv millioner ind i skattegæld

Millionerne vælter ind, siden Skat i februar gav kommuner lov til at inddrive forfaldne ejendomsskatter.

Flere kommuner har held med at inddrive gæld på egen hånd. Det sker, efter Folketinget i februar gav dem lov til at inddrive forfaldne ejendomsskatter.

En enkelt medarbejder i Helsingør Kommune har allerede inddrevet 6,7 millioner kroner blot ved at ringe til borgere, der skylder i skat, skriver DR P4 København.

Nu gør Helsingør Kommune sig klar til at indkassere de resterende 13,2 millioner kroner, som borgerne skylder kommunen i ejendomsskatter. Det fortæller Pernille Madsen, der er centerchef i Helsingør Kommune.

- Vi har lige nu 1800 sager, hvor borgerne skylder i ejendomsskatter, og her vil borgerne få et brev fra os.

- Hvis borgerne efter et stykke tid stadig ikke har betalt, så sender vi sagen videre til en advokat, hvor det kan ende i en tvangsauktion, siger Pernille Madsen til P4 København.

Alene sidste år skyldte borgerne i de 33 kommuner i hovedstadsområdet 1,7 milliarder kroner i ubetalt gæld.

Gælden til det offentlige er vokset hurtigt, siden man i 2015 skrottede det fejlslagne it-system EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem).

EFI havde tilsyneladende både glemt at opkræve gæld og opkrævet forældet gæld. Det milliarddyre systemet rummede så mange fejl, at det blev nedlagt.

Ifølge Pernille Madsen har det stor betydning for kommunens økonomi, at man kan inddrive gælden.

- Det er jo klart, at byrådet skal bruge de her penge til at forvalte den kerneopgave, der er ude i kommunen, siger hun.

Den første danske kommune, der selv begyndte at inddrive gæld, var Allerød. Her samler pantefogeder så meget ind som muligt, inden sagerne sendes videre til Skat.

De gode resultater har fået flere kommuner til at tage samme initiativ. Blandt andet er Køge Kommune også begyndt at inddrive gæld hos borgerne, hvor man har ansat en enkelt medarbejder til opgaven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.