Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hedegaard tilfreds trods små fremskridt

Det går ekstremt langsomt med at finde en løsning på klimaproblemerne, men det går trods alt fremad, siger klimakommissær Connie Hedegaard efter COP18.

EUs klimakommissær, Connie Hedegaard
EUs klimakommissær, Connie Hedegaard

QATAR: En forlængelse af Kyoto-aftalen er det største resultat på COP18-mødet i Doha. Ikke ligefrem et tigerspring, men der sker trods alt fremskridt, lyder det fra EUs klimakommissær, Connie Hedegaard.

- Det er jo ikke sådan, at man falder bagover, når man deltager på disse COP-møder, men der er ikke noget alternativ. Det er sådan, at det internationale samfund vil drøfte klimaudfordringerne, og så må vi glæde os over, at der sker små fremskridt, selv om der ikke er tvivl om, at det går alt for langsomt efter EUs smag, siger kommissæren til Berlingske Nyhedsbureau.

Connie Hedegaard glæder sig blandt andet over, at det fremover er slut med at køre ad to spor, hvor udviklingslandene i modsætning til de industrialiserede lande ikke er forpligtede til at nedbringe udslippet af drivhusgasser.

Hun noterer sig også, at der trods alt er en samlet erkendelse af, at det er på tide at sætte ind, hvis klimamålene skal nås.

- I modsætning til tidligere møder har der været en meget arbejdsom stemning på COP18, for det er ved at gå op for folk, at hvis vi skal holde os under en temperaturstigning på to grader, så begynder det at haste, siger klimakommissæren.

Hun forventer dog ikke de store fremskridt på de næste to års COP-møder.

- Men det afgørende er, at vi bevæger os fremad, og det har vi gjort de seneste år, selv om det hverken har været smukt eller effektivt, understreger Connie Hedegaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.