Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hans Jørgen Bonnichsen melder sig ud af Venstre efter asylstramninger

Hans Jørgen Bonnichsen har ikke længere lyst til at være en del af partiet Venstre, efter Folketinget - med Venstre i spidsen - tirsdag vedtog asylstramninger.

Hans Jørgen Bonnichsen kan ikke længere identificere sig selv med Venstres og Lars Løkke Rasmussens politik.
Hans Jørgen Bonnichsen kan ikke længere identificere sig selv med Venstres og Lars Løkke Rasmussens politik.

På sin Facebook-side fortæller den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, PET, at han ikke længere kan identificere sig med partiets nuværende holdninger. Derfor vælger han at springe ud af den varme gryde, skriver bt.dk.

»12 gradvise asylstramninger har regeringen gennemført i sin korte levetid senest for få minutter siden.«

»Men da blev temperaturen for høj, og jeg besluttede mig for at hoppe ud af gryden, inden jeg identificeres med disse holdninger og mit liberale menneskesyn koges til døde,« skriver han på sin Facebook-side.

Over for BT uddyber Hans Jørgen Bonnichsen sine poetiske ord om den kogende gryde.

Her erkender han, at det har været en svær beslutning at melde sig ud af Venstre, men at den har været undervejs længe. Tirsdagens vedtagelse af asylstramninger var blot dråben, der fik bægeret til at flyde over.

»På et tidspunkt går man ind i en dødssituation i forhold til det liberale menneskesyn frisind, som jeg har. Det var ellers det, som i hvert fald karakteriserede Venstre, da jeg for 10-15 år siden meldte mig ind i partiet.

»Med den udvikling, der har været gennem den seneste tid, så er temperaturen efterhånden blevet så høj. Og af frygt for, at jeg bliver identificeret med det, så er jeg nødt til sige, 'nu er det nok',« siger den tidligere PET-chef til bt.dk

Hans Jørgen Bonnichsen har ikke ummidelbart tænkt sig at melde sin ind i et andet politisk parti.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.