Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Handelsministeren vil charme USA

Handels- og investeringsministeren ser stort potentiale i dansk eksport over Atlanten.

Den danske vareeksport til USA voksede med 25 procent i 2012, og den samlede eksport forventes at runde 100 milliarder kroner, når det hele er talt op. Og der skal sendes mange flere varer og serviceydelser over Atlanten, håber handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Derfor er hun taget på charmeoffensiv for at gøde jorden for de danske virksomheder.

Mandag starter Pia Olsen Dyhr sin officielle USA-tur i New York, hvor hun håber, at danske virksomheder kan være med til at ruste storbyen mod naturfænomener som orkanen Sandy og de efterfølgende oversvømmelser og skader, som den efterlod i oktober sidste år.

- Jeg ser frem til at drøfte klimaløsninger i New York, som i efteråret var ramt af stormen Sandy. Jeg er overbevist om, at danske virksomheder har et stærkt marked i USA, når det gælder klimatilpasning og klimaafbødningsforanstaltninger. COWI, DHI Group og Grundfos og mange andre er allerede i fuld gang, siger Pia Olsen Dyhr.

Derudover håber ministeren, at danske virksomheder kan få lov til at øse ud af deres ekspertise på sundhedsområdet, hvor USA har store udfordringer.

- Amerikanerne bruger dobbelt så meget per person i kroner og øre, end vi gør i Danmark. Og de vil gerne lære af nogle af de løsninger, som vi har i Danmark blandt andet på farmaceutiske produkter, hvor Novo er et glimrende eksempel på en virksomhed, der klarer sig godt i USA. Vi kan noget der, hvor amerikanerne virkelig har brug for hjælp, siger handels- og investeringsministeren.

USA var i 2011 med et bruttonationalprodukt (BNP) på mere end 15.000 milliarder dollar verdens suverænt største økonomi.

Efter besøget i New York skal Pia Olsen Dyhr til Silicon Valley og er derudover blevet inviteret til at holde et oplæg på Stanford University.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.