Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hækkerup beklager: Jeg tog ikke initiativ til Eritrea-undersøgelse

Tidligere justitsminister Karen Hækkerup siger nu, at hun ikke var initiativtager til Udlændingestyrelsens omstridte Eritrea-undersøgelse.

Det sagde hun ellers i et hidtil ikke offentliggjort interview fra 13. august med TV 2. Men nu beklager Karen Hækkerup sin udtalelse.

»TV2 har i dag (fredag, red.) vist et klip hvoraf det fremgår, at det er mig, der har sendt medarbejdere til Eritrea. At det var på mit initiativ er imidlertid ikke korrekt, og jeg vil derfor gerne beklage mine udtalelser,« siger Karen Hækkerup i en skriftlig kommentar.

»Jeg vil gerne understrege, at jeg har intet haft med hverken kommissorium, udarbejdelsen af Eritrea-rapporten eller dens konklusioner at gøre. Justitsminister Mette Frederiksen (S) har derfor givet korrekte oplysninger til Folketinget,« siger Karen Hækkerup, der nu er direktør i organisationen Landbrug & Fødevarer.

Karen Hækkerups udtalelse på TV 2 vakte opsigt, da justitsminister Mette Frederiksen hidtil har fastholdt - blandt andet i folketingssalen - at Eritrea-undersøgelsen blev iværksat på Udlændingestyrelsens eget initiativ.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.