Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hård kritik fører til store ændringer i lovforslag om bosteder

Der er brug for at sende lovforslag i en hel ny høring efter markante ændringer, mener S.

Et lovforslag, der skal forebygge vold og overgreb på landets bosteder for psykisk syge, er lavet så meget om, at det bør komme i høring på ny blandt de organisationer, der har forstand på emnet. Det mener Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.
Et lovforslag, der skal forebygge vold og overgreb på landets bosteder for psykisk syge, er lavet så meget om, at det bør komme i høring på ny blandt de organisationer, der har forstand på emnet. Det mener Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Et lovforslag, der skal forebygge vold og overgreb på landets bosteder for psykisk syge, er lavet så meget om, at det bør komme i høring på ny blandt de organisationer, der har forstand på emnet.

Det mener Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Der er kommet meget tunge indsigelser i forbindelse med den første høringsrunde, der har været om denne her lov. Det har været nogle svære balanceakter, vi skulle ud i, siger hun.

Lovforslaget skal sikre, at såvel medarbejdere som beboere på de psykiatriske afdelinger og botilbud for psykisk syge kan føle sig trygge. Det kommer, efter at der de seneste fire år har været fem drab på ansatte på bosteder.

Senest da den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen blev dræbt med en kniv på bostedet Lindegården i Roskilde.

Men det har vist sig ikke at være en enkel opgave at sikre de ansatte og samtidig tage hensyn til patienternes og beboernes rettigheder, forklarer Rosenkrantz-Theil.

- Hver gang vi forsøger at tage øget hensyn til medarbejderne, er det stort set umuligt ikke at komme til at træde de udsatte borgeres rettigheder under fode, siger hun.

- Blandt andet har der været kritik af, at man bevægede sig på kanten af både menneskerettighederne og grundloven.

Kritikken har ført til, at det oprindelige lovudlast er ændret så meget, at der efter S-ordførerens mening nærmest er tale om en helt ny lov.

Derfor vil hun gerne høre, hvad organisationer som blandt andet Bedre Psykiatri og Institut for Menneskerettigheder nu mener.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.