Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Håndværksopgaver skal ikke længere give fradrag

Regeringen til indsnævre boligjobordningen til kun at omfatte serviceydelser. Brancheforening undrer sig.

Lige nu er det muligt at få skattefradrag, når man skifter oliefyret ud med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg (billedet). Det skal bortfalde fra nytår, hvis det står til regeringen. Scanpix/Preben Madsen
Lige nu er det muligt at få skattefradrag, når man skifter oliefyret ud med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg (billedet). Det skal bortfalde fra nytår, hvis det står til regeringen. Scanpix/Preben Madsen

København. Den såkaldte boligjobordning har i folkemunde længe været omtalt som håndværkerfradraget.

Det får formentlig en ende, hvis regeringen får flertal for den del af sit finanslovsforslag, der handler om at justere ordningen.

For regeringen mener, at boligjobordningen fremover kun skal omfatte serviceydelser som eksempelvis rengøring og ikke håndværksopgaver.

Til gengæld vil man hæve fradragssatsen fra de nuværende cirka 27 procent til 40 procent. Samtidig fastholdes det maksimale fradragsberettigede beløb på 6000 kroner.

- Målretningen afspejler blandt andet, at en evaluering af lignende ordninger i Sverige har vist, at boligjobordningen kan indrettes mere hensigtsmæssigt ved, at fradraget målrettes serviceydelser, hedder det i finanslovsforslaget.

Med de nuværende regler kan man også få fradrag for håndværkeres arbejdsløn i forbindelse med energiforbedringer i hjemmet, men den mulighed falder altså måske bort fra og med årsskiftet.

Det forstår man ikke meget af i brancheforeningen Tekniq, der blandt andet organiserer elinstallatører.

- Det er grotesk på den måde at bruge statsmidler til at pudse vinduer og slå græs, men samtidig se bort fra det, der har den største og mest langvarige samfundsmæssige værdi at forbedre vore bygninger, siger underdirektør Tina Voldby fra Tekniq.

Hun mener, at regeringen på den måde spænder ben for den grønne omstilling, fordi bygninger står for 40 procent af energiforbruget herhjemme.

Tekniq efterlyser derfor, at der indføres en anden støtteordning, der kan fremme udbredelsen af eksempelvis varmepumper eller jordvarmeanlæg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.