Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gymnasierektor kræver mere fleksibel fordeling af elever

Det frie skolevalg på gymnasieområdet fungerer ikke optimalt, mener rektor på Langkær Gymnasium.

Det satte gang i en heftig debat, da rektoren på Langkær Gymnasium i Aarhus, Yago Bundgaard, i sommer tog et drastisk valg og inddelte eleverne på gymnasiet i klasser efter etnicitet.

Nu efterspørger rektoren nye regler for, hvordan elever fordeles mellem de forskellige gymnasier.

- Det er uhensigtsmæssigt, som det fungerer nu i de store byer, hvor elevgrupperne deler sig op. Det frie skolevalg fungerer ikke optimalt, og det kunne vi optimere med nogle enkelte midler.

- Vi skal have et redskab til at sikre, at elevsammensætningen på det enkelte gymnasium afspejler det samfund, skolen er en del af, siger han.

Han forudser, at Langkær Gymnasium inden for få år vil være et gymnasium med udelukkende tosprogede elever, hvis ikke reglerne ændres.

Tirsdag skal opdelingen af elever diskuteres i et samråd i Folketinget med den nye undervisningsminister, Merete Riisager (LA).

Hendes forgænger på posten, Ellen Trane Nørby (V), igangsatte efter sagen fra Langkær et arbejde, der skulle sikre mere diversitet i elevsammensætning på uddannelserne.

Den nye undervisningsminister har dog tidligere haft et noget andet syn på opdeling af elever end den tidligere.

Yago Bundgaard håber, Merete Riisager vil fortsætte arbejdet med fordelingen af elever. Nye regler skal vedtages inden jul, hvis de skal gælde under fordelingen af elever for næste skoleår.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.