Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gry Möger støtter Tesfayes opråb

SFU-formand Gry Möger Poulsen deler Mattias Tesfayes frygt for, at venstrefløjen får endnu 10 år i mørket.

Fformanden for SFs ungdomsorganisation, Gry Möger Poulsen, sin utvetydige opbakning til den forhenværende næstformand Tesfaye (foto).
Fformanden for SFs ungdomsorganisation, Gry Möger Poulsen, sin utvetydige opbakning til den forhenværende næstformand Tesfaye (foto).

SFs tidligere næstformand, Mattias Tesfaye, balancerer på kanten af et brud med partiet, efter han sidste år forlod sin post på grund af uenighed med linjen under den nye formand, Annette Vilhelmsen.

Men der er stadig kræfter i partiet, der støtter Tesfayes ønske om, at SF i højere grad bliver et parti for den arbejdende middelklasse frem for samfundets svageste. I et debatindlæg i Politiken lørdag giver formanden for SFs ungdomsorganisation, Gry Möger Poulsen, sin utvetydige opbakning til den forhenværende næstformand.

Ligesom Mattias Tesfaye frygter SFU-formanden, at venstrefløjen får endnu 10 år som magtesløs tilskuer i dansk politik, hvis man ikke klart formår at definere sin målsætning. Det skal blandt andet ske gennem et opgør med regeringens midtersøgende linje, mener hun.

- Man får en gang imellem følelsen af, at regeringen tror, at Danmark har brug for en slags »samlingsregering«. At den nationale krisesituation kræver, at der arbejdes på tværs af alle politiske uenigheder for at føre den nødvendige og fornuftige politik. Men prøv at høre: Danmark er ikke besat! Danmark har ikke brug for en forandringsregering, skriver Gry Möger Poulsen.

I sit debatindlæg i Politiken opstiller hun ni bud på, hvor regeringen skal ændre politik, hvis de nuværende regeringspartier vil undgå 10 år i mørket. Blandt andet skal der indføres en »rigsmandsskat«, ligesom boligskatten skal have en overhaling. Til gengæld skal loftet over fradrag på fagforeningsmedlemskab fjernes, mens efterlønnen skal genindføres.

SFU-formanden vil også have regeringen til at halvere genoptjeningskravet til dagpengene og indføre sociale klausuler, så virksomheder tvinges til at oprette praktikpladser. Og så kalder hun til værdikamp mod den blinde tro på markedskræfterne og efterlyser europæisk finansskat og opsplitning af banker.

- Hvis vi kastes ud i en ny krise, hvor skatteyderne igen skal betale, er det politikerne - ikke bankdirektørerne - der bør være på anklagebænken, skriver Gry Möger Poulsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.