Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grønland glemte at flage med Dannebrog på grundlovsdag

Sidste år blev det besluttet, at man ville hejse det danske flag den 5. juni foran parlamentet i Nuuk.

Dannebrog var ikke at finde foran de grønlandske parlamentsbygninger på grundlovdag. Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix
Dannebrog var ikke at finde foran de grønlandske parlamentsbygninger på grundlovdag. Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

På grundlovsdag i tirsdags skulle det danske flag have vajet foran de grønlandske parlaments- og regeringsbygninger, Inatsisartut og Naalakkersuisut, i Nuuk.

Det skete dog ikke alligevel, skriver det grønlandske medie KNR.

Konstitueret direktør i formandens departement Tina Davidsen kalder det en beklagelig forglemmelse, at man ikke fik hejst flaget.

Hun slår over for KNR fast, at man nu vil undersøge, hvorfor betjentene i parlamentet ikke fik besked om, at flaget skulle hejses.

Beslutningen om at flage med det danske flag hvert år på grundlovsdag, den 5. juni, blev ifølge mediet truffet sidste år af det daværende formandskab for Inatsisartut.

Begrundelsen for flagningen lød, at Danmark var begyndt at flage med det grønlandske flag, Erfalasorput, på den grønlandske nationaldag den 21. juni. Derfor skulle det ses som en gestus.

Den danske beslutning om at flage med det grønlandske flag tog regeringen i 2016, efter at flagstængerne på de danske statslige bygninger var blevet talt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde efterfølgende vægt på, at der er et stærkt fællesskab mellem landene.

»Vi behøver ikke at ligne hinanden, tale det samme sprog, være enige om alt eller have samme flag for at holde sammen,« sagde statsministeren.

»Vort fællesskab er stærkt, fordi det bygger på respekt, frihed og plads til forskellighed. Vi gør hinanden stærkere. Det er værd at markere.«

Foruden at flage med det grønlandske flag markerer Danmark også den færøske nationaldag den 29. juli ved at flage med færøske flag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.