Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grænsen for jobreformer er nået

Tidligere overvismand Torben M. Andersen har svært ved at se flere reformer, der kan øge arbejdsudbuddet. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager giver ham ret.

ARKIVFOTO. Tidligere overvismand Torben M. Andersen har svært ved at se flere reformer, der kan øge arbejdsudbuddet.
ARKIVFOTO. Tidligere overvismand Torben M. Andersen har svært ved at se flere reformer, der kan øge arbejdsudbuddet.

Kontanthjælpsreform, dagpengereform, tilbagetræningsreform, sygedagpengereform - det er ikke gået stille for sig på beskæftigelsesområdet i de senere år.

Og reformerne får deres effekt. Faktisk i sådan en grad, at tidligere overvismand Torben M. Andersen, der er professor ved Aarhus Universitet, mener, at der næppe er mere at komme efter.

»Der kommer til at ske et ret markant løft i beskæftigelsen. Det understreger, at grænsen for at lave reformer nok er nået,« siger Torben M. Andersen, der fredag taler ved KLs kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg.

»Man har været rundt i hele butikken, og selvfølgelig vil der være nogle justeringer. Men nogen større stigning end det, der er lagt frem, det er helt urealistisk,« erklærer han.

AE-rådet har på baggrund af Finansministeriets tal vurderet, at de samlede arbejdsmarkedsreformer fra 2006 og frem vil løfte beskæftigelsen frem mod 2020 med 150.000 personer, og frem mod 2040 er det hele 375.000.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er enig med Torben M. Andersen i, at man har været den største del af paletten rundt.

»Jeg er enig så langt, at vi snart har reformeret alle hovedområder,« siger ministeren til Berlingske Nyhedsbureau.

»Den næste fase er at sørge for, at reformerne bliver til virkelighed, og at der også bliver høstet de andre steder. Vi skal for eksempel have set på, hvor produktive vi er på arbejdsmarkedet. I den forstand har Torben M. Andersen ret et stykke af vejen, men det gør bare, at nye ting melder sig på banen,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.