Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grækenland skal betale lavere rente

For at få det græske minus vendt hurtigere til et positivt billede er Eurozonen og Den Internationale Valutabank blevet enige om nye gældsmål. I 2020 skal gælden være reduceret med knap 300 milliarder kroner.

BELGIEN: Renten på det græske lån skal sænkes, og overskuddet, som Den Europæiske Centralbank får op græske obligationer, skal tilbagebetale til Athen. Det er Eurozonens og Den Internationale Valutafonds (IMF) løsning for Grækenland, for at landet hurtigere kommer ud af sin enorme gæld, der truer med at vælte staten ud over kanten til bankerot. Det fortæller en kilde bekendt med diskussionerne i Bruxelles til Reuters.

Næsten 10 timers forhandling skulle der til, før Eurozonens 17 finansministre og IMF, sent mandag aften blev enige om nye gældsmål for Grækenland. Og endnu længere tid tog det, før detaljerne kom på plads. Detaljer, der er forudsætningen for, at grækerne får den næste, længe ventede lånerate fra deres internationale långivere.

Overordnet lyder målet på, at gælden i 2020 skal være reduceret med 40 milliarder euro, knap 300 milliarder kroner.

Aftalen giver sandsynligvis mulighed for, at Grækenland får de lidt over 230 milliarder kroner, som den næste lånerate lyder på, så regeringen blandt andet kan betale lønninger og pensioner i december.

Tidligere sagde den græske finansminister Yannis Stournaras, at grækerne har overholdt deres del af aftalen, som skal udløse den næste hjælpende sum. De har indført strenge besparelse og nedskæringer og økonomiske reformer. Dermed lagde han op til, at det nu var op til långiverne at blive enige.

- Jeg er sikker på, at vi vil finde en gensidig fordelagtig løsning i dag, sagde en optimistisk finansminister, da han gik ind til forhandlingerne.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.