Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Godt nyt for Radikale Venstre

Radikale Venstre kan mønstre en større vælgeropbakning, end den de fik ved valget. Det viser det seneste vægtede gennemsnit i Berlingske Barometer.

Der er al god grund til at smile for Morten Østergaard og hans partifæller i Berlingske Barometers seneste vægtede gennemsnit.
Der er al god grund til at smile for Morten Østergaard og hans partifæller i Berlingske Barometers seneste vægtede gennemsnit.

En opadgående kurve. Det har været tilfældet for Radikale Venstre siden december ifølge partiernes historik i Berlingske Barometer.

I dag står De Radikale til at få 5,8 procent af stemmerne. Det er en signifikant fremgang for midterpartiet, der fik 4,6 procent af stemmerne ved folketingsvalget i 2015. Alligevel har partiformand Morten Østergaard (RV) noget at indhente, hvis han skal nå op på samme niveau som sin forgænger. Ved valget i 2011 fik Det Radikale Venstre nemlig 9,5 procent af stemmerne, da Margrethe Vestager stod i spidsen for partiet.

Læs mere: Overblik: Kras kritik fra egne rækker i både V og S

Morten Østergaards tidligere partifælle Uffe Elbæk (A) har også grund til at glæde sig over Berlingske Barometers seneste vægtede gennemsnit. Alternativet står nemlig til 6,2 procent af stemmerne. Det er også en signifikant fremgang for partiet, der fik 4,8 procent af stemmerne ved det seneste folketingsvalg. Folketingets nyeste parti kan altså foreløbigt kalde sig tredjestørst i rød blok.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.