Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gjerskov glæder sig over atomaftale

Den rammeaftale, som er blevet landet mellem verdens stormagter og Iran, kan bane vejen for mere sikkerhed i verden, mener formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn, Mette Gjerskov.

Da parterne i forhandlingerne om en atomaftale med Iran torsdag kunne præsentere en rammeaftale om Irans atomprogram i den schweiziske by Lausanne, vakte det stor glæde hos formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn, Mette Gjerskov (S).

»Det her er verdenssamfundet, der forhandler med Iran med henblik på at sikre, at Irans atomprogram ikke kommer til at handle om at få atomvåben. Det vil sige, at Iran ikke bliver en atommagt, og det er til glæde for os alle sammen,« siger hun.

Det er forhandlinger mellem Iran og stormagterne USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Rusland og Kina, der torsdag aften endte med en rammeaftale om en neddrosling af Irans atomprogram. Målet er at sikre, at landet ikke får atomvåben mod, at der skrues ned for de mange sanktioner mod landet.

Det er i også i Danmarks interesse, at der findes en aftale med Iran, understreger Mette Gjerskov.

»Alt hvad der sker i Mellemøsten, har det med at sprede sig til vores del af verden og blive til vores hovedpine. Bare se på Irak og Syrien. Vi har brug for et land i Mellemøsten, hvor vi får nogle fredelige nyheder fra. Nu ser vi et Iran, der vender sig mod verden i stedet for fundamentalismen,« siger hun.

Parterne vil nu tage hul på forhandlingerne om en endelig aftale, der skal være på plads senest 30. juni i år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.