Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gitte Seeberg forlader Ny Alliance

Ny Alliances medstifter Gitte Seeberg forlader partiet, har hun netop oplyst på partiets gruppemøde.

Med Gitte Seebergs exit fra Ny Alliance er partiet nede på fire mandater i Folketinget.
Med Gitte Seebergs exit fra Ny Alliance er partiet nede på fire mandater i Folketinget.

Gitte Seeberg forlader Ny Alliance og bliver løsgænger i Folketinget. Det har hun netop oplyst på partiets gruppemøde. Dermed udstiller hun krisen i partiet, som hun selv var med til at stifte i protest mod Dansk Folkepartis indflydelse på dansk politik.

Det er partiets bastante tilslutning til den borgerlige fløj i Folketinget, der udløser hendes farvel.

»Det er meget sørgeligt, for vi har alle sammen kæmpet meget hårdt for at få Ny Alliance stablet på benene,« sagde Gitte Seeberg til TV2 News umiddelbart efter gruppemødet.

»Nu bliver jeg løsgænger, men jeg vil stadig kæmpe for de sager, som står i partiprogrammet. Jeg har peget på Anders Fogh Rasmussen som landets statsminister, det gør jeg stadig. Men fremsætter oppositionen forslag, der er sammenfaldende med det partiprogram, som jeg har været med til at skrive, så vil jeg selvfølgelig stemme for de forslag,« siger Gitte Seeberg.

Om reaktionen fra sine partikolleger siger hun:

»Jeg tror mest de blev kede af det, som jeg selv er.«

Med Gitte Seebergs afgang er partiet nede på fire mandater og Folketinget har nu to løsgængere. Men hvis Naser Khader og Ny Alliance lever op til deres løfter om ikke at ville vælte eller drille den borgerlige regering, er magtbalancen i Folketinget uberørt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.