Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ghetto-udspil: Det skal være muligt at lukke institutioner og skærpe straffe for kriminelle fra ghettoer

Offentliggørelsen af regeringens ghetto-plan trækker ud på grund af jura, skriver Kristeligt Dagblad.

Regeringen vil gerne have en ghettopakke, der tager fat i udfordringerne i bl.a. bydelen Tingbjerg i København.
Regeringen vil gerne have en ghettopakke, der tager fat i udfordringerne i bl.a. bydelen Tingbjerg i København.

København. Det skal være muligt at lukke institutioner i ghettoområder, og folk, som begår kriminalitet i ghettoområder, skal fratages sociale ydelser.

Det lægger regeringen op til i et endnu ikke offentliggjort ghetto-udspil, skriver Kristeligt Dagblad.

Desuden overvejes der adgang til i perioder at skærpe straffene for visse kriminalitetsformer i særligt kriminalitetsbelastede områder, lyder det i udspillet.

Ifølge avisen trækker offentliggørelsen af udspillet ud, fordi regeringen er løbet ind i juridiske problemer. Det handler især om, at det er svært at målrette lovgivning til et bestemt område.

Af udspillet fremgår, at initiativer skal som udgangspunkt målrettes (geografisk).

Ifølge Jørgen Aalbæk Jensen, professor i forvaltningsret og statsforvaltningsret ved Aarhus Universitet, bliver det problematisk, når lovgivningen skal gælde for et bestemt geografisk område.

- Der er ingen problemer i at lave en lov, der gælder for kontanthjælpsmodtagere, men hvis man siger, at en lov kun gælder i Tingbjerg (ghettoområde, red.), bliver det mere problematisk.

- Det er nok derfor, at juristerne ikke bryder sig om udspillet. Det kan virke tilfældigt, hvis man er ude efter bestemte områder. Og normalt siger man, at de konkrete forhold skal håndteres af forvaltningen og domstolene og ikke politikerne på Christiansborg, siger han til Kristeligt Dagblad.

DF og S er positive

Regeringen havde allerede udspillet klar 11. december sidste år, men det er endnu ikke offentliggjort. Ifølge en kilde tæt på regeringen kan der gå yderligere to uger, før det endelige udspil fremlægges, lyder det.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen er blevet forelagt udspillet af Kristeligt Dagblad. Han er positiv over for regeringens forslag om, at initiativerne skal målrettes til de lokale forhold.

Hos Socialdemokratiet ser udlændingeordfører Mattias Tesfaye også muligheder i regeringens foreløbige udspil til en ghettopakke.

- Udspillet er næsten som en udskrift af, hvad vi selv har lagt frem de sidste par år, siger ordføreren til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.