Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Generalmajor Lollesgaard skal arbejde i Nato og EU

Flere høje stillinger bliver i 2017 ledige i Forsvarsministeriet. Der er nu sat navne på de nye topchefer.

Michael Lollesgaard, som indtil nu har været den danske chef for FN's mission i Mali, skal fra 1. marts være Danmarks Militære Repræsentant i Nato og EU.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. På baggrund af forsvarsministerens indstilling er der tirsdag kommet nye navne på flere topchef-stillinger i Forsvarsministeriet.

Stillingerne har været slået op, fordi fire af de nuværende chefer skal pensioneres i løbet af 2017.

Den stilling, som Lollesgaard overtager, er dog blevet ledig, fordi generalløjtnant Per Pugholm Olsen i stedet skal have stillingen som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement.

- Jeg skal repræsentere forsvarschefen, ved alle de møder der holdes i militærkomiteen, og rapportere hjem om, hvad der sker i Nato og om de andre landes holdninger, fortæller Lollesgaard om sit nye job.

- Hvis det er nødvendigt, så fremfører jeg de danske holdninger til bestemte problemstillinger.

Det er forsvarsministeren og forsvarschefen, der lægger den politiske linje, mens Lollesgaard bliver den militære repræsentant, som skal handle ud fra de instruktioner, han får hjemmefra.

De andre topstillinger bliver besat af kontreadmiral Frank Trojahn, som skal være chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Flemming Lentfer udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Jens Garly bliver udnævnt til generalmajor og tiltræder som chef for Hjemmeværnet, mens Max Arthur Lund Thorsø Nielsen udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som viceforsvarschef.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.