Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gallup-måling sender Nye Borgerlige mod Folketinget

Ny meningsmåling tyder på, at partiet Nye Borgerlige kan komme over spærregrænsen og ind i Folketinget.

Nye Borgerliges frontduo, Peter Seier Christensen (tv) og Pernille Vermund i samtale med partiets pressechef Lars Kaaber.
Nye Borgerliges frontduo, Peter Seier Christensen (tv) og Pernille Vermund i samtale med partiets pressechef Lars Kaaber.

Partiet Nye Borgerlige kan meget vel blive en reel magtfaktor i Folketinget, hvor der i dag kun er spinkelt borgerligt flertal.

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville 2,1 pct. af vælgerne stemme på Nye Borgerlige. Det fremgår af en meningsmåling, som Gallup foretog 22. september for Berlingske og på baggrund af 1.128 webinterview.

Det er dog vigtigt at understrege, at der ifølge Gallup er en statistisk usikkerhed på ca. 1,4 procentpoint i forhold til det billede, som målingen tegner af tilslutningen til Nye Borgerlige.

»Målingen viser, at partiet har en chance for at komme over spærregrænsen ved folketingsvalg og dermed komme i Folketinget,« siger Rune Slothuus, professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

Denne uge har Nye Borgerlige fået stor opmærksomhed, fordi partiet har afleveret ca. 20.500 underskrifter til Indenrigsministeriet og bliver dermed – forudsat at de godkendes – opstillingsberettiget ved næste valg.

Derudover har Nye Borgerlige gjort sig bemærket med en politik, der overhaler Dansk Folkeparti højre indenom på udlændingepolitikken og økonomisk er mere liberalt end Liberal Alliance.

Ifølge Gallup-målingen er det da også overvejende vælgere, der sidst stemte på DF og LA, som vil stemme på Nye Borgerlige. Nærmere bestemt stemte 33 pct. sidst på DF, mens 23 pct. stemte på LA.

»Målingen indikerer, at vælgervandringen mod Nye Borgerlige er ret substansorienteret. Det ligner ikke bare protester uden forankring i bestemte politiske emner,« siger Rune Slothuus.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.