Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fynske klapsalver til Mette F.'s løfter om arbejdspladser

Fyn vil få 250 nye arbejdspladser, hvis Socialdemokratiet lykkes med at placere et nyt skattecenter på øen.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen indledte sin 1.maj ved at tale på Fritidscentret Vestergade i Randers.
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen indledte sin 1.maj ved at tale på Fritidscentret Vestergade i Randers.

Flere tusinde tilhørere var mødt frem i Kongens Have under en stort set skyfri himmel, mens duften af fadølskum og grillede pølser gav stemning, da de røde faner blev båret ind i det centrale Odense.

Her modtog S-formand Mette Frederiksen adskillige klapsalver - især for et par gevaldige bredsider i retning af regeringen.

Det største bifald blev dog høstet, da Mette Frederiksen lovede at sende 250 arbejdspladser direkte til Fyn i form af et nyt skattecenter.

»Vi vil ansætte 1000 nye medarbejdere. I fire regionale skattecentre. To i Jylland, et på Sjælland og et på Fyn. Retfærdigheden skal tilbage i vores skattevæsen,« lød det populære løfte.

Mette Frederiksen gik flere gange verbalt til angreb mod regeringen, hvor ikke mindst finansminister Kristian Jensen (V) måtte lægge navn til en række kritikpunkter:

»Løkkes kommunalreform har centraliseret Danmark mere end noget andet. Og da Kristian Jensen var skatteminister, blev vores skattesystem år for år en skygge af sig selv. Skal man efterhånden grine eller græde?«

Selv om Mette Frederiksen understregede, at hun vil samarbejde bredt på tværs af Folketingets partier, var der stadig adskillige stikpiller til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han er for fjernt fra virkeligheden i Jylland og på Fyn. Og for langt fra den almindelige dansker på arbejdsmarkedet, lyder det. Især hans planer om at lade danskerne blive længere på arbejdsmarkedet.

»Det er ganske enkelt ikke rimeligt at ændre folks pensionsvilkår med så kort varsel. Og derfor kære venner: Pensionsalderen skal ikke hæves endnu mere end aftalt,« siger Mette Frederiksen.

S-formanden høstede også billige point med rosende ord til den fynske kagespecialitet, brunsvigeren, efter at hun efter eget udsagn var blevet budt på drømmekage fra Brovst tidligere på dagen i Jylland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.