Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frikendt Vallensbæk-borgmester vil ændre facon

Balladen på rådhuset i Vallensbæk handler mest af alt om en personalesag, der har udviklet sig uheldigt.

Henrik Rasmussen.
Henrik Rasmussen.

Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K), vil nu tage et kig på sin egen facon og overveje, hvad han kan gøre bedre som borgmester.

Den udmelding kommer, efter kommunens kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen, har anklaget sin egen borgmester for nepotisme og magtmisbrug. Anklager, som Henrik Rasmussen onsdag aften ved et møde i Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse er blevet frikendt for på baggrund af en rapport, som kommunen med bistand fra jurister fra Kommunernes Landsforening (KL) har fået udarbejdet.

- Jeg har som borgmester en forpligtelse til at sørge for en favnende ledelsesstil, der måske nok udfordrer forvaltningen på vanetænkningen, men knapt så udfarende. Derfor vil jeg bestemt kigge på min facon og overveje, hvad jeg kan gøre bedre, siger han i en pressemeddelelse.

Kommunalbestyrelsen udtrykte under mødet kritik af borgmesterens ledelsesstil, fortæller 2. viceborgmester Søren Wiborg (S).

- Vi opfatter sagen som en personalesag, der har udviklet sig meget uheldigt. Det er urimeligt, at borgmesteren er blevet hængt ud offentligt for magtmisbrug, men til gengæld vil kommunalbestyrelsen gerne give borgmesteren det kollegiale råd at reflektere over, om der er grund til at se på egen omgangstone og ledelsesstil i forhold til nærmeste medarbejdere og ledelse i forvaltningen, siger han.

Ifølge Sørgen Wiborg kunne en bedre dialog mellem parterne have bremset sagen, inden den kom så vidt. Henrik Rasmussen understreger, at han tager kritikken til sig, men mest af alt er han lettet over, at anklagerne mod ham ikke holdt vand.

- Jeg er glad for, at KL og kommunalbestyrelsens undersøgelse dokumenterer, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, og at kommunaldirektørens grove anklager mod mig har været grundsløse, siger Henrik Rasmussen.

KL har i rapporten gennemgået samtlige af de 12 kritikpunkter, der er blevet fremsat mod borgmesteren, og i alle tilfælde var der tale om udokumenterede og uberettigede påstande. Konklusionen i den 78 sider lange rapport lyder således:

»Sammenfattende skal KL-konsulenterne konkludere, at resultatet af denne undersøgelse er, at der ikke er fundet grundlag for kommunaldirektørens udsagn om, at borgmesteren skulle have begået magtfordrejning og udstedt ulovlige ordrer. Flere af kommunaldirektørens udsagn har været så upræcise og uklare, at konsulenterne og forvaltningen ikke har kunnet undersøge validiteten af dem.«

Kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen er fortsat sygemeldt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.