Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fredericia-borgmester igen medlem af Venstre

Thomas Banke er igen medlem af partiet efter eneste tilbageværende medlem af Venstres byrådsgruppe - og i øvrigt hustru til bestyrelsesformanden i Venstres lokalforening - har omstødt beslutningen om hans eksklusion.

Efter de fire byrådsmedlemmer, der havde ekskluderede den omstridte Fredericia-borgmester Thomas Banke, selv blev ekskluderet af partiet på et bestyrelsesmøde onsdag aften, har eneste tilbageværende medlem af Venstre i byrådsgruppen Pernelle Jensen (V) besluttet at tage borgmesteren tilbage i partiet.

- Jeg læser bestyrelsens beslutning om eksklusion af de fire byrådsmedlemmer som om, at Thomas Banke skal genoptages i byrådsgruppen. Jeg har derfor som resultat heraf og efter anmodning omgjort den tidligere beslutning, hvilket betyder, at Thomas Banke igen er medlem af Venstres byrådsgruppe og dermed også medlem af Venstre, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

- Bestyrelsen for Venstre i Fredericia valgte at ekskludere Børge Larsen, Peder Hvejsel, Hanne Lumby og Kenny Bruun Olsen, da de har handlet direkte i strid med bestyrelsens beslutning på mødet den 6. januar 2013 og imod Venstres interesser, siger Jakob Ladingkær, der er Venstres formand i Fredericia.

- De ovennævnte byrådsmedlemmer havde en mulighed for at omgøre deres beslutning om eksklusion af borgmester Thomas Banke og acceptere ham som medlem af Venstres byrådsgruppe. Det har de desværre ikke ønsket at gøre, siger Jakob Ladingkær.

Han havde ellers indtil det sidste håbet, at eksklusion ikke blev nødvendig.

- Det er en trist dag, hvor bestyrelsen er nødt til at ekskludere 4 byrådsmedlemmer af partiet, siger han.

Facebook: Hvad mener du om Venstre-bestyrelsens håndtering af Banke-sagen? Del din mening.

For at der ikke skulle være tvivl om beslutningen, var bestyrelsesmedlemmerne enige om, at Jakob Ladingkær ikke deltog i behandlingen af eksklusionerne, da hans ægteskab til byrådsmedlem Pernelle Jensen muligvis kunne medføre, at han var inhabil.

De nu tidligere medlemmer har mulighed for at anke beslutningen om eksklusion. Anken kommer på dagsordenen til Venstre i Fredericias generalforsamling 6. februar, og her kan bestyrelsens afgørelse omstødes.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.