Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frank Jensen kalder på mere handling end tiggeri-forslag

Borgmester Frank Jensen glæder sig over forslag om skærpet straf mod tiggeri, men han mener ikke, det er nok.

Overborgmester i København, Frank Jensen (S), er glad for, at regeringen reagerer på hans opråb om at gøre noget ved problemer med romaer i hovedstaden. Arkivfoto. Scanpix/Thomas Lekfeldt
Overborgmester i København, Frank Jensen (S), er glad for, at regeringen reagerer på hans opråb om at gøre noget ved problemer med romaer i hovedstaden. Arkivfoto. Scanpix/Thomas Lekfeldt

København. Regeringen må træde til med hjælp, fordi problemerne med romaer i København er for store.

Sådan lød opråbet fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), onsdag morgen i Berlingske. Onsdag aften besvarede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) så borgmesterens opfordring.

Regeringen vil fordoble og skærpe straffen for "utryghedsskabende tiggeri" fra syv dages betinget fængsel til 14 dages ubetinget fængsel, lyder det fra statsministeren.

- Det er et udmærket initiativ. Specielt hvis tiggeriet har den karakter, som Lars Løkke Rasmussen taler om. Det er på plads, at der er en højere straf, hvis tiggeriet har denne utryghedsskabende adfærd.

- Men når det er sagt, så adresserer det mildest talt kun en meget lille del af det problem, jeg har rejst over for regeringen med de mange gadesovere, der er med til at skabe en utryg by, siger Frank Jensen.

Foruden statsministerens forslag fremlagde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tre initiativer onsdag. Det er blandt andet en styrkelse af politiets mulighed for at give zoneforbud.

Myndighederne skal også undersøge muligheden for at lave en fast-track-ordning, så man hurtigt kan få afprøvet, om en person har opholdsgrundlag i Danmark, lyder det.

Desuden vil justitsministeren drøfte problemstillingen på EU-niveau.

Den københavnske borgmester håber især, at regeringen vil gøre noget ved opholdsdirektivet.

- Jeg mangler stadigvæk at høre, at vi har en statsminister, der vil ændre opholdsdirektivet. Vi skal i Europa have fri bevægelighed og arbejdskraft til at få uddannelse i andre lande.

- Men det skal ikke bruges som et grundlag for opretholde et liv, hvor man er gadesover i et andet europæisk land og eksempelvis ernærer sig ved at samle flasker og dåser, siger Frank Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.