Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frank Jensen: Helle var den rigtige for partiet

Det er ti år siden, Frank Jensen og Helle Thorning-Schmidt kæmpede om formandsposten for Socialdemokraterne. Ved hendes jubilæum indrømmer han, at hun var den rette løsning for partiet.

»Jeg stillede op for at vinde, men når det ikke skulle være sådan, er jeg rigtig glad for, at Helle blev formand. Jeg synes også, det er den rigtige løsning.«

Sådan siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), efter han mandag var med til at hylde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der fejrede sit ti års jubilæum som formand for Socialdemokraterne ved en reception på Christiansborg.

Thorning sikrede sig formandsposten i 2005 efter et kampvalg mod Frank Jensen, og da den nuværende næstformand holdt tale til de fremmødte gæster og til jubilaren, indledte han med at røre ved det potentielt betændte sår:

»Jeg kendte dig stort set ikke dengang. Det kom jeg til. Det er en ret usædvanlig måde for to mennesker at lære hinanden at kende på.«

»Selv om vi var modstandere, så voksede der hos mig en stor respekt og sympati op for det, du står for, og den, du er. Og når jeg ser på det, der er sket sidenhen, så virker det på mig som om, at både sympatien og respekten er blevet gengældt,« sagde han.

Efter formandsopgøret trak Frank Jensen sig midlertidigt tilbage fra dansk politik og prøvede kræfter med erhvervslivet. Han genoptog sin politiske løbebane, da Helle Thorning-Schmidt støttede ham i at blive overborgmester i København og sidenhen næstformand for partiet igen.

I dag mener Frank Jensen, at det var det bedste for partiet at få Helle Thorning-Schmidt som formand for ti år siden.

»Hun kom udefra og havde ikke været en del af forhistorien og den periode med fire meget markante personligheder (Poul Nyrup Rasmussen, Mogens Lykketoft, Ritt Bjerregaard og Svend Auken, red.), som havde fået splittet partiet op i nogle fløje. Hun kunne rense sårene, så der ikke var nogen fløjkrig bagefter. Så vi er meget mere samlet i dag,« siger han.

I talen understregede han, at Helle Thorning-Schmidt har skrevet sig ind i partiets historie med en fed blækstreg.

»Du kommer til at stå som en af partiets markante skikkelser med smittende humør. I politik og særligt i modgang er det helt essentielt. Det betyder, at du har bevaret troen på det, du gør. Du er blevet dømt ude så mange gange i den her valgperiode, men alligevel står vi her og fejrer dig tæt på et valg og kan se, at smilene stivner i blå blok,« sagde næstformanden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.