Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frank Aaen: Sass er helt ude i hampen

Enhedslisten kunne passende gå i lære hos Pia Kjærsgaard for at finde ud af, hvordan man som støtteparti skaffer sig resultater, mener Henrik Sass Larsen.

ARKIVFOTO. Henrik Sass Larsen og Frank Aaen i en korridorsnak på Christiansborg.
ARKIVFOTO. Henrik Sass Larsen og Frank Aaen i en korridorsnak på Christiansborg.

Sådan lyder den - lettere spydige - opfordring fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i fredagens udgave af Weekendavisen.

Og dermed giver han bolden op til en ny runde i den langstrakte fejde mellem regeringen og dens parlamentariske basis, Enhedslisten.

Sass er helt ude i hampen, mener Frank Aaen.

- Det er os, der har haft markant fremgang, og S, der rasler tilbage. Da vi forhandlede skat og finanslov med regeringen, var det i begge tilfælde regeringen, der afbrød forhandlingerne med os. Det er meget sølle at argumentere på den måde, siger Frank Aaen.

I sin 1. maj-tale sidste år stod Henrik Sass Larsen på Hugo Vinkælder i Køge og underholdt forsamlingen af socialdemokrater med, at en god kommunist, det er en kommunist, der ligger under spærregrænsen. For en måned siden, da aftalen om finansloven med Enhedslisten røg på gulvet, bemærkede han koldt, at man ikke kan have, at en forsamling af mennesker, hvoraf nogle er leninister, nogle er marxister, nogle er trotskister, og nogle er kommunister, skal sidde og køre landet.

Denne gang er hans budskab trods alt formuleret lidt mere konstruktivt.

- De skulle tage en kop kaffe med hende (altså Pia Kjærsgaard), for de proklamerede jo i sin tid, at de ville søge samme rolle i forhold til os, som Dansk Folkeparti havde i forhold til VK-regeringen. En god tanke. Det sørgelige er, at det kan de ikke finde ud af. Aldrig nogensinde hører man Enhedslisten komme ud fra et forhandlingslokale, uden at de begynder at skælde ud på os, siger han.

Det er denne manglende evne til at skaffe resultater til sine vælgere, som Henrik Sass Larsen skoser Enhedslisten for.

- Mit råd til dem er, at de sætter sig ned og tænker nogle hovedkrav igennem, som har en chance for at blive opfyldt. At de agiterer systematisk for dem og kommer så langt, som de kan med dem under finanslovsforhandlingerne. Bagefter kan de sige, at skal man længere ad den vej, må man styrke Enhedslisten ved førstkommende valg. Det ville jo være enestående, hvis de kunne nå frem til en sådan tænkning, siger Sass.

Frank Aaen tror ikke, Pia Kjærsgaard kan lære ham noget.

- Vi har ikke den samme grundlæggende enighed med regeringen, som DF havde med VK-regeringen. Denne regering har valgt at føre sin økonomiske politik med højrefløjen. Ikke med os, siger han og understreger, at alene af den grund holder Henrik Sass Larsens sammenligning ikke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.