Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Forward - i fællesskab

Pernille Vigsø Bagge (SF)
Pernille Vigsø Bagge (SF)

Der er politikere og partier, der tager ansvar for arbejdspladser, de langtidsledige og for borgernes sundhed. Og så er der Venstre.

Nogle gange er det interessant at se sin egen lille verden på afstand. Jeg har lige været i New York, og har derfor fulgt det amerikanske valg fra første parket. Det slog mig, at da Obama vandt sejren og fire år mere i Det Hvide Hus, lagde han vægt på, at USA skal ud af krisen – fremad - og at det skal ske i fællesskab.

Det var nemlig samme uge som Venstre udvandrede fra finanslovsforhandlingerne. Danmarks største parti havde ikke lyst til at tage ansvar for at skabe de arbejdspladser, vi har så meget brug for. Venstreløverne havde ikke lyst til at hjælpe de ledige, der risikerer at stå uden forsørgelsesgrundlag fra 1. januar. De havde heller ikke lyst til at skabe de ekstra fængselspladser, som der skal til, for igen at skabe ro og tryghed i fængslerne. Så enkelt så det ud fra den anden side af Atlanten.

Med finansloven for 2013 forsøger vi netop i fællesskab at løfte de store udfordringer, som vi står overfor – så vi kan komme gennem krisen og få alle med: Det gør vi ved at skabe 21.000 arbejdspladser næste år gennem offentlige investeringer i for eksempel klimatilpasning og infrastruktur og ved at fremrykke private investeringer.

Og det gør vi ved at sætte særligt ind over for dem, der risikerer at stå uden forsørgelsesgrundlag ved årsskiftet. Der bliver øremærket 12.500 job til de langtidsledige, og dem som ikke får arbejde, bliver tilbudt op mod et halvt års uddannelse – et springbræt til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Et ansvarligt tiltag, fordi særligt mange bliver ramt af de nye dagpengeregler fra 1. januar på grund af indfasningen af den kortere dagpengeperiode.

Og vi gør det ved at prioritere det offentlige sundhedsvæsen, så du og jeg hurtigt kan få stillet en diagnose og komme i behandling med det samme. Ligesom rigtig mange mennesker med psykiske lidelser vil opleve, at deres sygdom bliver taget alvorligt, fordi vi opprioriterer netop psykiatrien.

Jeg sætter stor pris på, at Enhedslisten ville være med til at tage ansvar for alle de mennesker, som finansloven kommer til at berøre. Også selvom de ikke fik alt, hvad de ønskede sig. Venstre ville derimod kun være med, hvis de fik deres mange umulige krav igennem. Partiets hykleri nåede topmålet, da Venstre ikke ville være med til at fjerne den fedtafgift, som partiet selv har indført, og som Løkke og co. har brugt det meste af efteråret på at svovle og bande over.

Set på afstand så forskellen enkel ud. Der er nogle, der ønsker at tage et medansvar, når det handler om at skabe arbejdspladser, skabe muligheder for dem, der har mest brug for det. Og så er der dem, der ikke vil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.