Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarsministre: Vi skal være tålmodige i lang kamp mod IS

Den amerikanske og danske forsvarsminister forudser en lang, sej kamp mod Islamisk Stat.

Arkivfoto: Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.
Arkivfoto: Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Kampen mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien bliver lang og sej. Men den nytter, lyder budskabet fra den amerikanske og den danske forsvarsminister.

De to mænd, Jim Mattis og Claus Hjort Frederiksen (V), har tirsdag i København drøftet den fælles indsats mod IS.

»Vi står skulder ved skulder i kampen mod ISIS (Islamisk Stat, red.),« siger Claus Hjort Frederiksen på et fælles pressemøde.

»Vi er på rette vej. Vi vil bekæmpe ISIS, men vi må også være tålmodige. Det vil tage tid.«

Og kampen slutter ikke, hvis det lykkes USA, Danmark og de øvrige allierede at nedkæmpe IS, betoner Jim Mattis. Derefter starter det hårde arbejde med at genopbygge de områder, IS har haft kontrollen med.

»Slagmarken er også et humanitært område, hvor civile tvinges til at leve midt i kampen af ISIS,« siger Jim Mattis.

På pressemødet bliver Claus Hjort Frederiksen også spurgt til, om Danmark er klar til at øge antallet af soldater i Afghanistan. Den danske forsvarsminister svarer:

»Vi vil øge antallet af soldater i Afghanistan, hvis der er behov for det. Men det har vi ikke taget stilling til endnu.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.